شش علت دفع لخته خون در دوره عادت ماهانه

علت لخته های خون دوران قاعدگی چیست؟

خون شناسی زنانه در دوران قاعدگی

دوران قاعدگی ، دفع لخته های خون در قاعدگی
برخی از خانم ها در دوران قاعدگی با دفع لخته های خون مواجه می شوند اما دلیل آن را نمی دانند که با خواندن این گزارش به دلیل آن پی می برید.


علت لخته های خونی در دوران قاعدگی چیست؟

دفع لخته خونی در دوران قاعدگی، پدیده ای است که هر زنی در طول سال های باروری خود تجربه می کند. اگرچه شاید این لخته ها زنگ خطر را زیر گوش تان به صدا درآورد، اما واقعیت این است که بیشتر اوقات دفع لخته با خون عادت ماهانه کاملاً طبیعی است حتا وقتی اندازه لخته ها خیلی بزرگ است. با وجود آنکه دفع لخته های خونی طبیعی است، مهم است که بدانید چه زمانی این لخته ها به یک مشکل جدی اشاره دارد.
به طور طبیعی خون فاکتورهای ضدانعقاد خونی تولید می کند که غلظت خون را حفظ می کند و اجازه نمی دهد که خون لخته شود، اما گاهی وقتی جریان خون سنگین است، این فاکتورهای ضدانعقاد خون، زمان کافی برای عمل کردن ندارند و در نتیجه لخته های خونی شکل می گیرند. هرچند این اتفاق در دوره عادت ماهانه پدیده ای طبیعی است.
اما لخته های خون زمانی باعث نگرانی می شود که بالاتر از مشت یک زن باشد در تمام دوره عادت ماهانه بیش از حد اتفاق بیفتد و پس از دوره عادت ماهانه هم رخ بدهد و همراه با درد نیز باشد.دوران قاعدگی

دوران قاعدگی

علت دفع لخته خون در قاعدگی

سندروم تخمدان پلی کیستیک
سندروم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین مشکل هورمونی زنان است. وقتی زنی از سندروم تخمدان پلی کیستیک رنج می برد تعادل بین هورمون های زنانه، استروژن و پروژسترون بهم می خورد. این اختلال باعث خونریزی غیرعادی و سنگین خون می شود که به صورت لخته دفع می شود.

 

دوران قاعدگی

دفع لخته های خون در دوران قاعدگی

آندرومتریوز
وقتی لایه داخلی رحم که به آن اندومتریوم گفته می شود بیرون از بخش داخلی رحم رشد می کند به آن آندرومتریوز گفته می شود. این غشای مخاطی مثل اندومتریوم غشای مخاطی رفتار می کند و شروع به خونریزی در دوره عادت ماهانه می کند. این لایه به ذره کوچکی بیرون می آید که شبیه لخته خون های بزرگی است که در دوره عادت ماهانه خارح می شود. آندرومتریوز هم عارضه دردناکی است.
فیبروم رحم
فیبروم رحم در سال های بچه آوری اتفاقی شایع است. طبق برآوردها، از هر پنج زن، یکی شان فیبروم رحم دارند. خبر خوب این است که فیبروم رحم غده های (غیرسرطانی) خوش خیمی هستند. آن ها درون فضای خالی رحم یا در دیواره رحم رشد می کند.
فیبروم ها ممکن است آن قدر کوچک باشند که تنها بتوان با میکروسکوپ آن ها را دید، اما آن ها به آرامی رشد می کنند تا زن قاعده شود و اندازه شان در یک دوره زمانی کاملاً بزرگ می شود. عموماً بیش از یک فیبروم در رحم زن رشد می کند. این فیبروم ها نسبت به هورمون استروژه بسیار حساس هستند. در دوره عادت ماهانه وقتی سطح هورمون زن افزایش پیدا می کند این فیبروم ها هم رشد می کنند و رشدشان باعث خونریزی شدید همراه با لخته های خونی بزرگ می شود.
پولیپ ها
پولیپ ها، فیبروم هایی هستند که مثل ماده ای خارجی در دیواره درونی رحم رشد می کنند که در فضای خالی رحم متورم می شوند. اگر این پولیپ ها اندازه شان بزرگ شدند در دوره عادت ماهانه میل به انسداد جریان خون از رحم دارند. این اتفاق روند شکل گیری لخته را در رحم تسریع می بخشد.
دیگر فاکتورهای مزمن
بعضی دیگر فاکتورهای موجود در بدن که می خواهند توازن بین دو هورمون زنانه را بهم بزنند می توانند بهلخته خون در عادت ماهانه منجر شوند.
این فاکتورها شامل اضافه وزن یا کاهش وزن ناگهانی، استفاده از استروئیدها در بلندمدت، تغییرات در سطوح هورمونی زن به دلیل یائسگی یا استفاده از هورمون های تجویزی برای باروری یا دیگر مشکلات باروری را شامل می شود. در دوره حاملگی اندازه رحم به منظور تطابق با رشد بچه افزایش می یابد. پس از زایمان رحم منقبض می شود تا به شکل و اندازه طبیعی اش برگردد. گاهی وقتی رحم منقبض نمی شود تا به اندازه طبیعی اش برگردد، باعث جمع شدن خون زیادی در رحم می شود. این خون پیش از آن که دفع شود درون رحم لخته می شود و در دوره عادت ماهانه به لخته های خونی بزرگی تبدیل می شود.
اگر دفع لخته های خونی بزرگ، منظم و همراه با انقباض دردناک باشد، باید آن را جدی گرفت و برای رفع این ناهنجاری سراغ پزشک رفت.

علت لخته های خون دوران قاعدگی چیست؟

۴٫۸۴۰
منبع : الودکتر/ی
<